Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Cupcakes ολικής αλέσεως -πορτοκάλι light (και για διαβητικούς)





για 12 cupcakes

250 γρ φαρίνα ολικής
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 αυγά
1/2 κούπα  γάλα 2% λιπαρά
1 κ.γλ.σόδα
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
1 βανιλέτα
1 κουταλάκι γλυκου στέβια συμπυκνωμένη(αναλογια στεβια-ζάχαρη:1 κ.γλ.στεβια=1 κούπα ζαχαρη) ή 1 κούπα στεβια (αναλογια 1 προς 1 με τη ζαχαρη).
1 κουταλια σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλιά σούπας σταφιδες(προαιρετικά)



  • σε μπωλ βάζουμε τη φαρινα ,τη βανιλέτα και το ξύσμα.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε ενα -ένα τα αυγά και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό με διαλυμένη μέσα την σόδα.
  • Ρίχνουμε και την στεβια και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφιδες.
  • Βάζουμε σε ταψάκι με θήκες για κεκάκια τα καραμελόχαρτα και ρίχνουμε κουταλιές απο τη ζύμη.
  • Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...