για 12 cupcakes
250 γρ φαρίνα ολικής
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα 2% λιπαρά
1 κ.γλ.σόδα
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
1 βανιλέτα
1 κουταλάκι γλυκου στέβια συμπυκνωμένη(αναλογια στεβια-ζάχαρη:1 κ.γλ.στεβια=1 κούπα ζαχαρη) ή 1 κούπα στεβια (αναλογια 1 προς 1 με τη ζαχαρη).
1 κουταλια σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλιά σούπας σταφιδες(προαιρετικά)
- σε μπωλ βάζουμε τη φαρινα ,τη βανιλέτα και το ξύσμα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε ενα -ένα τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό με διαλυμένη μέσα την σόδα.
- Ρίχνουμε και την στεβια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφιδες.
- Βάζουμε σε ταψάκι με θήκες για κεκάκια τα καραμελόχαρτα και ρίχνουμε κουταλιές απο τη ζύμη.
- Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου