Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

κλασική βασιλόπιτα κεικ


5 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλ
ι250 γρ. βουτυρο γάλακτο
ς1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλακι μπαικιν
1/2 κουταλακι σόδα
1/2 κούπα κονιακ
1/2 κουπα καρύδια χοντροτριμμένα
ξύσμα 1 πορτοκαλιου
2 βανιλιες
ελαχιστο αλάτι
1 φαριναπ

χτυπαμε τα ασπράδια μαρέγκα.Χωριστα σε μιξερ χτυπαμε το βουτυρο με την ζάχαρη να ασπρισει.Προσθέτουμε τους κρόκους ενα ενα,το ξυσμα ,την κανελα ,το γαρυφαλλο.Διαλυουμε την σοδα στον χυμο πορτοκαλιου πανω απο το μιξερ προσεχτικα γιατι αφρίζει!Το προσθέτουμε ,ρίχνουμε και τις βανίλιες και το αλάτι.Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αλευρι ανακατεμενο με το μπαικιν εναλλαξ με το κονια και το γάλα.Τέλος ρίχνουμε τ ακαρύδια και την μαρέγκα ανακατευοντας πολυ απαλα.Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε φορμα 35 εκατοστων και ψηνουμε στους 175 1 ώρα περίπου
Μην ξεχάσετε το φλουρί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...