Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ-ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ




•1,5 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
•1 φλιτζάνι του τσαγιού βιταμ
•3 φλιτζάνια του τσαγιού φαρίνα (κόκκινη)
•1 κεσέ γιαούρτι 10% (250 ml
)•2 κουταλακια μπεικιν παουντερ
•ξύσμα πορτοκαλιού
•4 αυγά
•ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο σε λεκανιτσα για 5’•Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά•Χτυπάτε τους κρόκους από τα αυγά και τους ρίχνετε στο μείγμα•Χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά ώστε να γίνουν μαρέγκα.•Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την παουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού•Προσθέτετε στο μείγμα λίγο αλεύρι ,λίγη μαρέγκα μέχρι να τελειώσουν.•Ανακατεύετε ελαφριά με ξύλινη κουτάλα και ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.•Ψήνετε τη γιαουρτοπιτα σε μέτριο φούρνο (180) για μια ώρα.•Όταν τη βγάλετε από το φούρνο πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη

5 σχόλια:

cook είπε...

καλές γιορτές ευχομαι Δέσποινα!

Eri είπε...

Kales giortes Despoina!

Pela Farsiarotou, φιλολογος/καθηγητρια αγγλικων/ ειδικη παιδαγωγος είπε...

Καλησπέρα! πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση! πέρνα από το σπιτάκι μας να παραλάβεις βραβειάκι!

οι συνταγές της μαμας Δέσποινας είπε...

ευχαριστώ κορίτσια!Καλες γιορτές με υγεία!!!!!

Tante Kiki είπε...

Τέλεια η βασιλόπιτά σου!!! Καλές γιορτές!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...