Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

τσουρεκια με στεβια






1 κιλο αλευρι δυνατο για τσουρεκι
1/2 φακελο μπαικιν
 2 φακελα ξηρη μαγια
 500 γρ.γαλα
4 αυγά
1/2 κουταλακι γλυκου μαχλεπι
1/2 κουταλακι γλυκου κακουλε
1/2 κουταλακι γλυκου μαστιχα
4 κουταλιες σουπας στεβια
 150 γρ.μαργαρινη με αρωμα βουτύρου


Βαζουμε το μισο γαλα σε μπωλ αφου το ζεστανουμε λιγο(χλιαρο) και διαλυουμε μεσα τη μαγιά. Αφηνουμε να αφρισει.
Σε λεκανη χτυπαμε τα αυγα.Στο υπολοιπο γαλα διαλυουμε τη στεβια.Κατοπιν το προσθετουμε μεσα στη λεκανη με τα αυγα.Ριχνουμε και τα μυρωδικα.
Προσθετουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε.
Προσθετουμε το αλευρι με το μπαικιν και ενωνουμε τα υλικα ζυμωνοντας απαλα.Ζεσταινουμε το βουτυρο.Ριχνουμε λιγο λιγο και διπλωνουμε τη ζυμη χωρις να την παιδευουμε μεχρι να απορροφησει ολο το βούτυρο. Αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει 2 ώρες περιπου.Παιρνουμε κομματια ζυμης και πλαθουμε τα τσουρεκια μας.
(Επειδη αυτη η ζυμη ειναι πολυ μαλακια και απλωνει καλο ειναι να τα βαλουμε σε ατομικα ταψακια να χωρανε ίσα ίσα να μην απλωσουν). Τα αφηνουμε πλασμενα να φουσκωσουν μιση ωρα.Τα αλοιφουμε με κροκο αυγου και ψηνουμε στους 180 για 25-30 λεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...