Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Κριτσινια καροτου και ελιας νηστησιμα




1 κιλο αλευρι για ολες τις χρήσεις
2 φακελακια μπαικιν
1 1/2 κουπα καροτο τριμμενο
1/2 κούπα τσίπουρο και 1/2 κουπα νερο ή 1 κουπα χυμο πορτοκάλι.
1 κουταλια κετσαπ
2 κουταλιες ζάχαρη
1 κουταλακι αλατι

Σε λεκανη βαζουμε το αλευρι με το μπαικιν ,ζάχαρη και το αλατι.Προσθετουμε το τσιπουρο με το νερο και κατοπιν το καροτο και την κετσαπ. Ζυμώνουμε μια μαλακια ζυμη.Την βαζουμε στο ψυγειο για μιση ώρα. Βγάζουμε και πλαθουμε μπαστουνσκια λεπτα.Τα κυλαμε στο σουσαμι ή ηλιοσπορους και τοποθετουμε στο ταψι που ειναι στρωμένο με χαρτί.
Για τα κριτσινια ελιας τοποθετουμε πανω ελιες σε ροδέλες.
Ψηνουμε 20 λεπτα στους 180.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...