Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Γλυκό κουταλιού λεμόνι σε σιρόπι αγαυης


τις λεμονόκουπες απο 10 λεμονια περιπου
400 γρ. σιρόπι αγαυης
2 κουταλακια γλυκου χυμο λεμονι
1 κουταλακι γλυκου ξυσμα απο τις φλουδες.


Παίρνουμε τις λεμονοκουπες και τις αδειάζουμε απο την σαρκα με ενα κουτάλι.
Κοβουμε σε κομματια(Καθε λεμονι στα 4).
Τριβουμε καθε κομματι  πανω στον τριφτη ελαφρα.
Τυλιγουμε καθε κομματι ρολακι και περναμε μια οδοντογλυφιδα στο καθένα.
Τα βαζουμε σε κατσαρόλα με νερο να τα σκεπαζει και αφηνουμε να παρει μια πρωτη βραση.
Αδειάζουμε το νερο και γεμίζουμε με φρεσκο να παρει και αυτο μια βράση.
Αυτο θα το κανουμε 4 φορες να ξεπικρισουν οι φλουδες μας.
Στο τελειυταιο νερο θα το αφησουμε να βρασει 15 λεπτα.
Στραγγιζουμε σε τρυπητο και αφήνουμε να σταγγιξουν καλα.
Αποστειρωνουμε τα βαζακια μας και βαζουμε τις φλουδες μεσα.
Γεμίζουμε το καθε βαζο με σιροπι αγαυης να τα σκεπαζει και ριχνουμε ενα κουταλακι χυμο λεμονι και ξυσμα στο καθε βαζο.
Αφηνουμε  μια μέρα να ενωθουν οι γευσεις και απολαμβάνουμε!


Ευχαριστω την Σοφια απο το http://sofetogeyseisygeias.blogspot.gr/2012/11/blog-post_30.html
για τις πολυτιμες συμβουλες!!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η συνταγή. Μία απορία. Τος σιρόπι είναι έτοιμο? Κάνει για διαβητικούς?

οι συνταγές της μαμας Δέσποινας είπε...

Ναι κανει για διαβητικους!Ειναι ετοιμο προς χρηση

Ανώνυμος είπε...

bookmarked!!, I really like your web site!

My web page garden pest control

Ανώνυμος είπε...

Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
Look advanced to far added agreeable from you! However, how could we communicate?


Also visit my web-site :: flipping real estate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...