Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

καριόκες με πορτοκαλι



.1 ζαχαρούχο
150 γρ.μαργαρινη λιωμενη
-5 κουταλιές κακαο
-2 βανιλετες
-1κουταλια ξυσμα πορτοκαλιου
-4 κουταλιες μαρμελαδα πορτοκαλι
-2 πακετα πτιμπερ αλεσμενα σκονη
-2 κουταλιές λικερ πορτοκαλι ή πικραμυγδαλο
-1 κουπα καβουρδισμενο αμυγδαλο χοντροτριμενο

Για επικαλυψη
2 κουβερτουρες με 2 κουταλιες σπορέλαιο


 Βαζουμε  σε λεκανη το μπισκότο σκονη με το κακαο ,τις βανιλετες και το ξυσμα .Ανακατευουμε.Προσθετουμε 150 γρ. Βιταμ λιωμενο,την μαρμελαδα,το ζαχαρουχο,το λικερ και ζυμώνουμε.Προσθέτουμε τα αμυγδαλα. Πλαθουμε σε μεγαλο λουκανικο, τυλιγουμε με μεμβρανη και βαζουμε  στο ψυγειο να σφιξει.Κοβουμε σε κομματια και τα βουταμε στη λιωμενη κουβερτουρα που την λιωνουμε σε μπαιν μαρι ή στο φουρνακι μικροκυματων και προσθέτουμε το σπορελαιο.

tip.Για εξτρα γευση οταν καβουρδίζουμε το αμύγδαλο ρίχνουμε στο τηγανι μια κουταλια βουτυρο και μια κουταλιά μαυρη ζάχαρη και καραμελωνει!!

1 σχόλιο:

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

αχ το αγαπημένο μου γλυκό με πορτοκάλι....πρέπει να το δοκιμάσω οπωσδήποτε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...