Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ρυζοσαλάτα με γαρίδες



  • 2 σακουλάκια ρύζι(απο το πακέτο που βράζουν τα σακουλάκαι στο νερο)
  • 10 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες(χωρις ουρίτσα)
  • 6 αγγουράκια πίκλες σε κομματάκαι
  • 1 πιπερια κίτρινη ψιλοκομμένη
  • 4 πιπεριες φλωρίνης βρασμένες απο βάζο
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • 1/2 κονσέρβα καλαμπόκι βρασμενο
  • 1/2 κονσέρβα καροτάκι βρασμένο
  • 5 ντοματίναι κομμένα
για το ντρέσινγκ
  • 250 γρ ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές  μουστάρδα απο βάζο(με αρωμα δεντρολίβανο και βαλσάμικο)
  • 1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • αλατοπίπερο

  • Βράζουμε τις γαρίδες σε κατσαρολιτσα  με νερό ,λίγο αλάτι και 1 κουταλιά λάδι.Στραγγίζουμε.
  • Βράζουμε το ρύζι σε νερό με αλάτι ρίχνοντας τα σακουλάκια μέσα για 10 λεπτά.Σχίζουμε τα σακουλάκια και αδειάζουμε το ρυζι σε βαθυ σκευος.
  • Προσθέτουμε τα αγγουράκια ψιλοκομμένα,την πιπερια ψιλοκομμένη ,τις πιπεριές φλωρίνης,την κάπαρη,το καλαμπόκι,τα καροτάκια και και τα ντοματίνια.
  • Κόβουμε σε κομματάκια τις 8 γαρίδες(κραταμε τις 2 για διακοσμηση του πιάτου)και τις προσθέτουμε στο ρύζι.Ανακατευουμε.
  • Φτιάχνουμε το ντρεσινγκ.Χτυπαμε τα υλικα στο μούλτι καλά και περιχύνουμε την ρυζοσαλάτα μας.Ανακατευουμε καλά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...