- 2 σακουλάκια ρύζι(απο το πακέτο που βράζουν τα σακουλάκαι στο νερο)
- 10 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες(χωρις ουρίτσα)
- 6 αγγουράκια πίκλες σε κομματάκαι
- 1 πιπερια κίτρινη ψιλοκομμένη
- 4 πιπεριες φλωρίνης βρασμένες απο βάζο
- 2 κουταλιές κάπαρη
- 1/2 κονσέρβα καλαμπόκι βρασμενο
- 1/2 κονσέρβα καροτάκι βρασμένο
- 5 ντοματίναι κομμένα
για το ντρέσινγκ
- 250 γρ ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές μουστάρδα απο βάζο(με αρωμα δεντρολίβανο και βαλσάμικο)
- 1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο
- 2 κουταλιές μέλι
- αλατοπίπερο
- Βράζουμε τις γαρίδες σε κατσαρολιτσα με νερό ,λίγο αλάτι και 1 κουταλιά λάδι.Στραγγίζουμε.
- Βράζουμε το ρύζι σε νερό με αλάτι ρίχνοντας τα σακουλάκια μέσα για 10 λεπτά.Σχίζουμε τα σακουλάκια και αδειάζουμε το ρυζι σε βαθυ σκευος.
- Προσθέτουμε τα αγγουράκια ψιλοκομμένα,την πιπερια ψιλοκομμένη ,τις πιπεριές φλωρίνης,την κάπαρη,το καλαμπόκι,τα καροτάκια και και τα ντοματίνια.
- Κόβουμε σε κομματάκια τις 8 γαρίδες(κραταμε τις 2 για διακοσμηση του πιάτου)και τις προσθέτουμε στο ρύζι.Ανακατευουμε.
- Φτιάχνουμε το ντρεσινγκ.Χτυπαμε τα υλικα στο μούλτι καλά και περιχύνουμε την ρυζοσαλάτα μας.Ανακατευουμε καλά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου