μοσχαρι με μαυροδάφνη σε φωλια απο φυλλο κρούστας
- 1 κιλό μοσχαρι ελια σε κομματακια
- αλατοπιπερο
- 1 κούπα κρασι μαυροδάφνη
- 4 κουταλιες μουσταρδα σε βαζο με αρωμα δεντρολιβανο και βαλσάμικο
- 1 κούπα ζωμο κρεατος ζεστο(ή διαλυμενο κυβο μεσα στο νερο)
- 1/2 κουπα λαδι
- 1 πακετο φυλλο κρουστας
- βουτυρο για αλλειμα
- 3 κουταλιές τυρι τριμμενο
- Σε λεκανη βαζουμε το κρεας.Αλατοπιπερωνουμε.
- Αλλοιφουμε το κρεας με την μουσταρδα.
- Βαζουμε στην κατσαρολα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας.
- Σβήνουμε με το κρασι.
- Προσθέτουμε τον ζωμο.
- Κλεινουμε την χύτρα και μαγειρευουμε για 1 ωρα σε χαμηλη θερμοκρασία.
- Σε πυρεξ αλλοιμενο με βουτυρο βάζουμε το πρωτο φυλλο κρουστας το βουτυρωνουμε παντου και κανουμε πιετες στα πλαγια(ζαρες με το φυλλο).
- Επαναλαμβανουμε την ιδια διαδικασια με ολα τα φυλλα.
- Ψήνουμε στους 200 για μιση ωρα ωσπου να ροδισει το φυλλο
- Βγαζουμε απο τον φουρνο και πασπαλιζουμε με το τυρι.
- Τοποθετουμε και το κρεας επανω και σερβιρουμε
1 σχόλιο:
Καλως σε βρηκα! Ειδα μια συνταγη σου στο περιοδικο "στειλε τη συνταγη σου" κι ειπα να σε επισκεφθω. Πολυ ωραιες οι συνταγες σου! Συγχαρητηρια! Θα τα λεμε...
Μαρια.
Δημοσίευση σχολίου