Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

μοσχαρι με μαυροδάφνη σε φωλια απο φυλλο κρούστας






  • 1 κιλό μοσχαρι ελια σε κομματακια
  • αλατοπιπερο
  • 1 κούπα κρασι μαυροδάφνη
  • 4 κουταλιες μουσταρδα σε βαζο με αρωμα δεντρολιβανο και βαλσάμικο
  • 1 κούπα ζωμο κρεατος ζεστο(ή διαλυμενο κυβο μεσα στο νερο)
  • 1/2 κουπα λαδι
  • 1 πακετο φυλλο κρουστας
  • βουτυρο για αλλειμα
  • 3 κουταλιές τυρι τριμμενο

  • Σε λεκανη βαζουμε το κρεας.Αλατοπιπερωνουμε.
  • Αλλοιφουμε το κρεας με την μουσταρδα.
  • Βαζουμε στην κατσαρολα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας.
  • Σβήνουμε με το κρασι.
  • Προσθέτουμε τον ζωμο.
  • Κλεινουμε την χύτρα και μαγειρευουμε για 1 ωρα σε χαμηλη θερμοκρασία.
  • Σε πυρεξ  αλλοιμενο με βουτυρο βάζουμε το πρωτο φυλλο κρουστας  το βουτυρωνουμε παντου και κανουμε πιετες στα πλαγια(ζαρες με το φυλλο).
  • Επαναλαμβανουμε την ιδια διαδικασια με ολα τα φυλλα.
  • Ψήνουμε στους 200 για μιση ωρα ωσπου να ροδισει το φυλλο
  • Βγαζουμε απο τον φουρνο και πασπαλιζουμε με το τυρι.
  • Τοποθετουμε και το κρεας επανω και σερβιρουμε




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλως σε βρηκα! Ειδα μια συνταγη σου στο περιοδικο "στειλε τη συνταγη σου" κι ειπα να σε επισκεφθω. Πολυ ωραιες οι συνταγες σου! Συγχαρητηρια! Θα τα λεμε...
Μαρια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...