Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Νηστησιμα αφρατα σταφιδοψωμα






4 κουπες αλευρι Γ.Ο.Χ
1 φάκελο ξερη μαγιά
1 κουταλακι μπαικιν
 1 1 / 4 κουπας χλιαρο νερο
1/4 κουπας ελαιόλαδο
2/3 κουπας ζαχαρη
1 κουταλακι μαχλεπι
1 κουταλακι κανελα
ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
1 κούπα σταφιδες
1/4 κουπας σπορέλαιο


Βάζουμε στο μιξερ 3 κουπες απο το αλεύρι.
Ρίχνουμε μεσα το μπαικιν και τη μαγια
Προσθέτουμε και τη ζαχαρη.Χλιαραίνουμε το νερο με το ελαιόλαδο. Τα προσθετουμε στο μείγμα αλευριου.
Τωρα θέτουμε σε λειτουργία το μιξερ με το γαντζο και ζυμωνουμε σε χαμηλη ταχύτητα.
Προσθέτουμε και τις σταφίδες στη ζυμη.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλευρι να γινει ζυμη μαλακια που κολλάει λιγο.
Ζεσταινουμε το σπορελαιο και οσο ζυμωνει το μιξερ το ριχνουμε σταδιακα μεσα να το απορροφησει.
Σκεπάζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει

1 1/2 ωρα.Παταμε τη ζυμη και πλαθουμε οπως τα τσουρεκακια.


Αφηνουμε να φουσκωσουν και αυτα.Ψηνουμε στους 180 για 20 λεπτα. Μολις βγουν τα αλείφουμε με λιγο μελι να γυαλισουν.

1 σχόλιο:

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

αυτά πρέπει να τα φτιάξω σίγουρα!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...