Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Νηστήσιμα ελιομπουρεκάκια



500 γρ.φαρινα
3/4 κουπας σπορελαιο
1/2 κουπα χυμο πορτοκάλι
 1/2 κούπα σοδα αναψυκτικό
1 κουπα ελια ψιλοκκομενη
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλακι ριγανη

Ριχνουμε ολα τα υλικα της ζυμης στο μιξερ και ζυμωνουμε να γινει μπαλα το ζυμαρι μας.
Βαζουμε τη ζυμη στο ψυγειο για μιση ώρα
Εν τω μεταξύ σωταρουμε το κρεμμυδι σε λιγο λαδι και τις ελιες για 5 λεπτα.Ριχνουμε και τη ριγανη.
Αφηνουμε να κρυώσει . Παίρνουμε κομμάτι της ζυμης και το ανοίγουμε πιτακι.Βαζουμε λιγο γεμιση και κλεινουμε.Ρολαρουμε να γινει μακρόστενο. 
Γεμιζουμε το ταψι και ψηνουμε στους 180 για 20 λεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...