Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

μελομακάρονα


Υλικά
Για τα μελομακάρονα:
1/2 κιλο λάδι (Το ελαιόλαδο ειναι πιο αγνο αλλά για να μην έχει βαρια μυρωδια το χτυπάμε πολυ ώρα.Εναλλακτικά βάζουμε ηλιέλαιο ή οπως κάνω εγω μισό ελαιόλαδο και μισο σουσαμέλαιο!
)2 ποτήρια ζάχαρη( 1 κανονική και 1 καστανή)
φρεσκοστιμένο χυμό πορτοκάλι και ξυσμα απο 4 πορτοκαλια
1 κουταλια γλυκου σοδα
1 φακελακι μπαικιν
μισο ποτηρι κονιακ ή λικερ τεντουρα
μισο κιλο σιμιγδάλι ψιλό
1 κιλο αλευρι

πασπαλισμα
1 ποτήρι καρύδια λεπτοκομμένα
γαρύφαλλο και κανέλλα σκόνη

Για το σιρόπι
:2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια μέλι
3 ποτήρια νερό
Ολόκληρο ξύλο κανέλλας
Γαρύφαλλα


Βάζουμε στο μίξερ το λάδι και το χτυπαμε αρκετα.Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για λεπτα.Ρίχνουμε τον χυμο πορτοκαλιων με διαλυμενη τη σοδα μεσα ,το ξυσμα ,το κονιακ χτυπωντας αρκετά.Τέλος προσθέτουμε το σιμιγδαλι και υστερα το αλευρι με το μαικιν λιγο λιγο να γίνει ζυμη μαλακια.Πλάθουμε με το χερι η με κουπατ(Αστερακια και διαφορα) και ψηνουμε στους 180 για 20 λεπτά περιπου.Πριν βγουν βραζουμε το σιροπι και μολις γινει το βαζουμε στο πιο χαμηλο και βουταμε με το κεψε τα μελομακαρονα στο σιροπι για 1 λεπτο περιπου να μελωθουν.Εχουμε χοντροαλεσει τα καρυδια και τα ανακατευουμε με κανελα κι γαρυφαλλα.Μολις βγαζουμε τα μελομακαρονα απο το σιροπι τα πασπαλιζου με το μειγμα καρυδιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...