τη συνταγή την ζητησαν κάποια παλικάρια που πειραματιζονται στην μαγειρικη εκει μακριά στην Ισπανια θέλοντας να δείξουν στους ξενους την ελληνικη κουζίνα...
ζύμη
μισο κιλό αλευρι σταρίσιο
μισο κιλο αλευρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελακια μαγια ξηρή σκονη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
νερο χλιαρό(περίπου 3 κούπες)
γέμιση
700 γρ. τυρι φέτα
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικα της ζύμης και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μπαλα γύρω απο τον γάντζο του μίξερ.
Λαδώνουμε ενα μπωλ ελαφρα και τοποθετούμε την ζύμη.Την σκεπάζουμε με πετσετα και τη βαζουμε σε ζεστο μέρος να φουσκωσει για 1 ώρα περίπου.
Παταμε την φουσκωμένη ζύμη και παίρνουμε κομμάτια στο μεγεθος που θέλουμε.
Ρίχνουμε στον πάγκο λίγο αλευράκι και ανοίγουμε με πλάστη το ζυμαρι λεπτό.
Ρίχνουμε στη μια μερια φετα τριμμένη και κλείνουμε το φύλλο.Πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να απλώσει και να ενωθεί η φέτα με το ζυμάρι.
Βάζουμε στο τηγάνι μας λίγο ελαιόλαδο, και αφού κάψει καλά, τηγανίζουμε τα τηγανοψωμα να ροδίζουν.Τα ακουμπάμε σε χαρτι να ρουφήξει το λάδι.
1 σχόλιο:
Tρελαίνομαι για τηγανόψωμα. Περιμενω να μου φτιαξει η μαμα μεσα στην βδομαδα!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Δημοσίευση σχολίου