Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

cupcakes σοκολάτα-amaretto νηστίσιμα




3 κούπες φαρίνα
1/3 κούπας κακάο
2 κουταλάκια σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 βανίλια
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα ζάχαρη λευκή
1 κούπα κρύο νερό
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές λικερ πικραμύγδαλο
2 κουταλιές καρύδια ψιλοκομμένα

ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά σε λεκάνη.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Bάζουμε στις υποδοχές για  cupcakes χαρτάκια και τα γεμίζουμε ως την μέση με το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.

Γλάσο
300 γρ. άχνη
3 κουταλιές σούπας κακάο
6 κουταλιές νερό
2 κουταλιές λικερ amaretto

Βάζουμε σε κατσαρολάκι την άχνη με το κακάο.Ανάβουμε σε χαμηλή φωτιά την εστία και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατευοντας να ομογενοποιηθούν.
Γλασάρουμε τα κρύα κεκάκια


4 σχόλια:

το στεκι της σοφιας είπε...

καλημερα!!! μου φαινονται υπεροχα και λαχταριστα θα τα δοκομασω τωρα που νηστευουμε και θα σου πω!!! πολλα φιλια απο την ομορφη θεσσαλονικη!!!

Notoula είπε...

Πολύ νόστιμα και ιδιαίτερα!
Θα τα δοκιμάσω.

mia maria είπε...

Ωραία ιδέα! Νηστίσιμα και νοστιμότατα!

οι συνταγές της μαμας Δέσποινας είπε...

κορίτσια ειναι πολυ νόστιμα!!!Φιλιά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...