Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Cheesecake black forest light της Δεσποινας(και για διαβητικους)


για 4 μερίδες

βάση

  • 4 μπισκοτα κακαο με πολυδημητριακά χωρις ζαχαρη ΠΑΠΑΔΟΠΟΎΛΟΥ ή digestive χωρις ζάχαρη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 2 κουταλάκια γλυκού μαργαρινη light

κρέμα
1 πακετο(220 γρ.περίπου)     τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά (βρηκα με 5%)
200 γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
1 φάκελο ζελέ κεράσι χωρίς ζάχαρη
1/2 κουπα βραστό νερό
2 κουταλιές στέβια
διακόσμηση
50 γρ σοκολατα με στεβια "ξυσμένη" σε καρουλάκια
2 κουταλιές μαρμελάδα βύσσινο με γλυκαντικά ή φρουκτοζη





  • Τρίβουμε στο πολυμίξερ τα μπισκότα.
  • Σε μπρίκι λιώνουμε την μαργαρινη και την προσθέτουμε στα μπισκότα να γίνουν μια μάζα.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε γυαλινο σκευος  ή σε 4 ατομικά ποτηρια.

Για την κρέμα

  •  Σε μπωλ χτυπάμε το τυρι με το γιαούρτι και την στέβια.
  • Σε μπρίκι βράζουμε 1/2 κούπα νερό και διαλύουμε μέσα την σκόνη ζελέ.Το ρίχνουμε μεσα στο μπωλ με το  μειγμα γιαουρτι-τυρι και ανακατεύουμε.
  • Κατόπιν το ρίχνουμε πάνω απο το στρωμένο μπισκότο.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Διακοσμούμε με καρουλάκια της σοκολάτας και με την μαρμελάδα.








1 σχόλιο:

Mageirissa είπε...

Τρελαίνομαι για cheesecake πόσο μάλλον όταν είναι με λίγες θερμίδες!Μιαμ μιαμ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...