Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κουλουράκια ολικής άλεσης πορτοκαλιού με cream cheese light (και για διαβητικούς)


για 60 κουλουράκια(μεγάλη δόση)

1/2 κούπα ελαιόλαδο
200 γρ. cream cheese light
1/2 κούπα στέβια
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
 σάρκα πορτοκαλιου που μένει στον στίφτη(χωρίς τα κουκούτσια)
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
2 βανίλιες
500 γρ φαρίνα ολικής άλεσης + 1 με 1 1/2  κούπα φαρίνα κακονική
1 πρέζα αλάτι



  • Χτυπαμε στο μίξερ το λάδι με την στέβια και το cream cheese να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού με διαλυμένη μέσα την σόδα.(Προσοχή αφρίζει!)
  • Ρίχνουμε στον κάδο το ξύσμα και την σάρκα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά σιγά το αλευρι  μέχρι να γίνει ζύμη μαλακιά

Αν κολλαει λίγο βάζουμε στα χέρια μας αλευρι και πλάθουμε τα κουλουρακια μας μικρά γιατί φουσκώνουν.

  • Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά.

Μπορούμε να κάνουμε την μιση δόση ή να ψήσουμε τα μισά και να βάλουμε την ζύμη στο ψυγειο για άλλη μέρα(αυτό εκανα και γω!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...