για 60 κουλουράκια(μεγάλη δόση)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
200 γρ. cream cheese light
1/2 κούπα στέβια
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
σάρκα πορτοκαλιου που μένει στον στίφτη(χωρίς τα κουκούτσια)
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
2 βανίλιες
500 γρ φαρίνα ολικής άλεσης + 1 με 1 1/2 κούπα φαρίνα κακονική
1 πρέζα αλάτι
- Χτυπαμε στο μίξερ το λάδι με την στέβια και το cream cheese να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού με διαλυμένη μέσα την σόδα.(Προσοχή αφρίζει!)
- Ρίχνουμε στον κάδο το ξύσμα και την σάρκα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
- Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά σιγά το αλευρι μέχρι να γίνει ζύμη μαλακιά
Αν κολλαει λίγο βάζουμε στα χέρια μας αλευρι και πλάθουμε τα κουλουρακια μας μικρά γιατί φουσκώνουν.
- Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά.
Μπορούμε να κάνουμε την μιση δόση ή να ψήσουμε τα μισά και να βάλουμε την ζύμη στο ψυγειο για άλλη μέρα(αυτό εκανα και γω!)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου