1 κούπα σπορέλαιο
1 2/3 κούπας σιμιγδάλι χονδρό
4 κουταλιές ινδοκάρυδο
4 κουταλιές σταφίδες
4 κουταλιές στέβια
2 κουταλιές κανέλα
για το σιρόπι
4 κούπες νερό
1 κούπα στεβια
1 κουταλιά μελι
φλουδα λεμόνι
ξυλο κανέλας
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα υλικα για το σιρόπι και βράζουμε για 8 λεπτά.
- Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σιμιγδάλι στο λάδι να καβουρδιστει ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μολις γίνει ρίχνουμε προσεχτικά το σιροπι(αφου αφαιρεσουμε φλούδα και ξυλο κανελας) και ανακατεύουμε ζωηρά
- Το κατεβάζουμε απο την φωτια και προσθέτουμε την στέβια την κανέλα,τις σταφίδες και το ινδοκάρυδο.
- Βαζουμε σε φορμα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε με εξτρα κανελα και ινδοκάρυδο.
σημείωση:Σίγουρα αυτός ο χαλβάς ειναι πιο άγλυκος απο τον κανονικό αλλά ειναι νοστιμος!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου