Τρίτη 19 Απριλίου 2011

γιορτινή πατατοσαλάτα


Είναι υπεροχη δροσερή πατατοσαλάτα!Φορμάρεται τέλεια!Την κάνω σε όλες τις γιορτες!

8 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια

5 κούπες βρασμένες πατάτες σε κομματάκια

1/2 κούπα σέλερι ψιλοκομμένο

1/4 κούπας κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/4 κούπας αγγουράκι πίκλες ψιλοκομμένο

2 κουταλιές κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2 κουταλιές πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι φρεσκοκομμένο

4 κουταλιές λάδι

2 κουταλιές ξύδι

2 κουταλιές μαγιονέζα

1 κουταλάκι χορσράντις

4 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι μουστάρδα έτοιμη

200 γρ. κριμ τσιζ μαλακό


Εκτέλεση
Βάλτε το μπέικον σ' ένα τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά και σωτάρετέ το, ώσπου να ροδίσει και να γίνει κριτσανιστό. Στραγγίστε το και πετάξτε το λίπος. Βάλτε το επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να φύγουν και τα τελευταία υπολείματα του λίπους. Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες με το σωταρισμένο μπέικον και τα επόμενα 8 υλικά. Βάλτε στο πολυμίξερ το λάδι, το ξύδι, τη μαγιονέζα, το χορσράντις, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το κριμ τσιζ. Χτυπήστε τα 1', να ενωθούν σε λείο μίγμα. Αδειάστε το μίγμα στο μπολ με τις πατάτες και ανακατέψτε καλά, να πάει παντού. Αδειάστε και στρώστε το μίγμα σε μια φόρμα με άνοιγμα στο κέντρο, που να χωράει 6 κούπες νερό. Για να ξεκαλουπωσετε εύκολα τη σαλάτα, ντύστε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη πριν βάλετε μέσα το μίγμα. Βάλτε τη στο ψυγείο να σταθεί μία νύχτα. Αναποδογυρίστε τη σε πιατέλα, αφαιρέστε με προσοχή την πλαστική μεμβράνη και στολίστε την πατατοσαλάτα με κόκκινη πιπεριά.Σε κάθε γιορτη την στολίζω αναλόγως!

η συνταγη ειναι της Κυριας Βέφας Αλεξιάδου απο το βιβλιο "Γιορτινο τραπέζι"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια η πατατοσαλατα αυτή ......σίγουρα θα την δοκιμάσω!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...