300 γρ φαρινα
400 γρ. σιμιγδαλι ψιλό
1 κούπα καρύδα
500 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
1 κούπα γάλα
2 κουταλάκια σόδα
2 κουταλιές λικερ καρυδας ή αλλο
σιρόπι
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
100 γρ.βούτυρο αγελάδας
2 κουταλιές λικερ
- Σε μπωλ ανακατεύουμε φαρινα,σιμιγδάλι και καρύδα.
- Στο μιξερ χτυπάμε για 10 λεπτά ζάχαρη με κρόκους
- Ρίχνουμε την σόδα διαλυμένη στο λικερ
- Κατόπιν το γάλα
- Προσθέτουμε το μειγμα αλευριού λίγο λίγο
- Χτυπαμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε απαλά
- Βουτυρώνουμε μεγάλο ταψι και ρίχνουμε το μείγμα
- Ψήνουμε στους 170 για 1 ώρα περίπου
- Μόλις βγεί το αφήνουμε να χλιαρύνει και ετοιμάζουμε το σιρόπι
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτα αφου αρχλισει να κοχλάζει.Ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και τέλος το λικερ.
- Κατεβάζουμε και με ενα καλαμάκι τρυπάμε το ρεβανι σε πολλα σημεια.
- Κατόπιν σοροπιαζουμε με κουτάλα παντού να το ρουφήξει
- Πασπαλίζουμε πάνω με καρύδα
1 σχόλιο:
Μέσα στα αρώματα! Υπέροχο! :)
Δημοσίευση σχολίου