175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
175 γρ. stevia
175 σπορέλαιο ζεστό
2-3 αυγά
70 γρ. κακάο
1 κούπα espresso έτοιμο ή γαλλικό
1 κουταλιά λικερ πικραμύγδαλο ή 1 κουταλάκι εσανς πικραμυγδαλου
1 κουταλάκι σόδα
Βάζουμε σε μπώλ το λάδι και την ζαχαρη και τα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε τα αυγα χτυπημένα και τον καφέ.Ρίχνουμε το λικερ ή την εσανς και την σόδα.
Αφου ανακατέψουμε προσθέτουμε σιγά σιγά το αλευρι με το κακάο αφου τα εχουμε ενώσει.
Χτυπαμε με τον αυγοδαρτη να γίνει ομοιόμορφο μείγμα
Βάζουμε σε φόρμα αλευρωμένη κια βουτυρωμένη και ψήνουμε για 40-50 λεπτα ή εως να βγαίνει το μαχαιρακι καθαρο αφου δοκιμάσουμε.
Μπορούμε να το ψησουμε σε φορμες cupcakes για 20 λεπτά.
Για πιο πλούσια γευση φτιάχνουμε γλάσο με μια σοκολάτα με γλυκαντικο που την λιώνουμε και προσθέτουμε 1 κουταλιά σπορέλαιο.
4 σχόλια:
αν αντι για σπορελαιο βαλουμε ελαιολαδο αλλαζει κατι στην αναλογια? επισης αν αντι για stevia χρησιμοποιησουμε μαυρη ζαχαρη, χρησιμοποιουμε τα ιδια γραμμαρια??
ναι τα ιδια γραμμαρια στη ζάχαρη και δεν πειραζει το ελαιόλαδο.απλα χτύπατο καλά για την εντονη μυρωδια!
παρακαλω μια διευκρυνιση η stevia σε τι μορφη?στσγονες η ζαχαρινη??επισης ο espresso να γινει οπως το πινομε ησε σκονη??ευχαριστω!
βασικα καλυτερα να βαζες ζαχαρη παρα λευκο αλευρι!
Αυτο μονο για διαβητικους δεν κανει
Δημοσίευση σχολίου