Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Κεικ espresso light και για διαβητικούς



175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
175 γρ. stevia
175 σπορέλαιο ζεστό
2-3 αυγά
70 γρ. κακάο
1 κούπα espresso έτοιμο ή γαλλικό
1 κουταλιά λικερ πικραμύγδαλο ή 1 κουταλάκι εσανς πικραμυγδαλου
1 κουταλάκι σόδα

Βάζουμε σε μπώλ το λάδι και την ζαχαρη και τα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε τα αυγα χτυπημένα και τον καφέ.Ρίχνουμε το λικερ ή την εσανς και την σόδα.
Αφου ανακατέψουμε προσθέτουμε σιγά σιγά το αλευρι με το κακάο αφου τα εχουμε ενώσει.
Χτυπαμε με τον αυγοδαρτη  να γίνει ομοιόμορφο μείγμα
Βάζουμε σε φόρμα αλευρωμένη κια βουτυρωμένη  και ψήνουμε για 40-50 λεπτα ή εως να βγαίνει το μαχαιρακι καθαρο αφου δοκιμάσουμε.

Μπορούμε να το ψησουμε σε φορμες cupcakes  για 20 λεπτά.

Για πιο πλούσια γευση φτιάχνουμε γλάσο με μια σοκολάτα με γλυκαντικο που την λιώνουμε και προσθέτουμε 1 κουταλιά σπορέλαιο.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν αντι για σπορελαιο βαλουμε ελαιολαδο αλλαζει κατι στην αναλογια? επισης αν αντι για stevia χρησιμοποιησουμε μαυρη ζαχαρη, χρησιμοποιουμε τα ιδια γραμμαρια??

οι συνταγές της μαμας Δέσποινας είπε...

ναι τα ιδια γραμμαρια στη ζάχαρη και δεν πειραζει το ελαιόλαδο.απλα χτύπατο καλά για την εντονη μυρωδια!

katy είπε...

παρακαλω μια διευκρυνιση η stevia σε τι μορφη?στσγονες η ζαχαρινη??επισης ο espresso να γινει οπως το πινομε ησε σκονη??ευχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

βασικα καλυτερα να βαζες ζαχαρη παρα λευκο αλευρι!
Αυτο μονο για διαβητικους δεν κανει

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...