250γρ αλεύρι ολικής άλεσης
600 γρ. αλεύρι σταρένιο
150 γρ. καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι
2 κουταλιές κοφτές αλάτι
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές μέλι
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
600 ml νερό χλιαρό
γέμιση
6 κουταλιές μούσλι δημητριακά
6 κουταλιές καρύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελιές ροδέλα
διακόσμηση
μούσλι
καρύδι
σουσάμι
καλαμποκάλευρο
Βάζουμε τα αλεύρια σε λεκάνη με το ενα φακελάκι μαγιά και το αλάτι.
Διαλύουμε το άλλο φακελάκι μαγιά στο χλιαρό νερό ρίχνοντας ενα κουταλάκι ζάχαρη.
Το αφήνουμε να 10 λεπτά να αφρίσει.
Το ρίχνουμε στο μίγμα με τα αλεύρια και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια ελαστική ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη 1-2 ώρες να φουσκώσει.
Κατόπιν πλάθουμε πιτούλες τις γεμίζουμε με την γέμιση της αρεσκείας μας και πλάθουμε σε μπαλάκια.
Τα αφήνουμε μιση ώρα να φουσκώσουν και κατόπιν τα περνάμε νερό με το πινέλο και τα πασπαλίζουμε με μούσλι ή καρύδι ή σουσάμι ή καλαμποκάλευρο.
Ψήνουμε στους 200 για 20 λεπτά
8 σχόλια:
Καλημέρα!!!Υπέροχα θα δοκιμαστούν άμεσα!Καλή συνέχεια!
Kαλημέρα Δέσποινα....μου αρέσει η συνταγή για τα ψωμάκια...θα την δοκιμάσω...ότι έλεγα να φτιάξω κάτι ανάλογο...
ευχαριστώ Ελένη μου!
Καλές δημιουργίες!
mia μου δοκιμασε τη είναι πολυ νόστιμα!
Λαχταριστά και αφράτα φαίνονται τα ψωμάκια σου!
Και το μέλι μέσα στην ζύμη ταιριάζει πολύ όμορφα!!!!
Άμα δε, είναι και ζεστούτσικα και φρέσκα άντε να τους αντισταθείς καλή μου Δέσποινα!
αχ Πηνελοπη μου!!!Κοντευα να φαω το μισο ταψι ζεστα!!!
Ελενα μου οντως το μελι ταιριάζει!αχ!Να ειχα μια φουρνια ακομα!!!!
Δημοσίευση σχολίου