Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

νηστίσιμες τηγανίτες πορτοκαλιού

1 πακετο αλευρι που φουσκώνει
χυμό απο 2 πορτοκάλια
ξύσμα ενος λεμονιού
1 μπουκάλι σόδα με ανθρακικό
2 κουταλιές λικερ πορτοκάλι
2 κουταλιές ζάχαρη
σπορέλαιο για τηγανισμα

ανακατευουμε όλα τα υλικά σε λεκάνη  να γίνει πηχτός χυλός.
Ρίχνουμε ελάχιστο σπορέλαιο στο τηγάνι και μολις ζεσταθει παίρνουμε με την κουτάλα χυλό και το ρίχνουμε στο τηγάνι.Μόλις πάρει χρωμα απο την μια μεριά γυρίζουμε με σπάτουλα να πάρει και απο την άλλη.
Γαρνίρουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι ή μέλι κ.τ.λ.


7 σχόλια:

Eri είπε...

Θα τις φτιάξω σίγουρα Δέσποινά μου! Καλή Σαρακοστή!

Pela Farsiarotou, φιλολογος/καθηγητρια αγγλικων/ ειδικη παιδαγωγος είπε...

mmmmmm....και τι δε θα δινα για λίγες τηγανίτες!! καλημέρα και καλή σαρακοστή Δεσποινάκι μου!!

οι συνταγές της μαμας Δέσποινας είπε...

καλη σαρακοστη κορίτσια!Να τις φτιάξετε ειναι ευκολες και νόστιμες!

Eleni είπε...

Καλησπέρα, πολύ νόστιμες!!!Θα τις δοκιμάσω!Καλή Σαρακοστή!

Penelope είπε...

Σίγουρα με την μαρμελάδα πορτοκάλι (ίσως ελαφρώς αρεωμένη για να μοιάζει με σιρόπι) θα είναι τέλειες Δέσποινα!

οι συνταγές της μαμας Δέσποινας είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο Πηνελόπη μου!!!!

οι συνταγές της μαμας Δέσποινας είπε...

καλή σαρακοστή Ελένη μου!Να τις δοκομάσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...