Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ρυζοσαλάτα με σολομό light

1 κούπα και2 κουταλιές ρύζι για πιλάφι
1 κουταλάκι αλάτι
2 μικρές ντομάτες σε κομματάκια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. καπνιστό σολομό σε κομματάκια
2 κουταλιές κάππαρη
1/4 κούπας γιαούρτι 2%
1/3 κούπας μαγιονέζα light
1 κουταλιά χυμο λεμονιού
2 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο ανηθο
1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/8 κουταλάκι ασπρο πιπέρι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
τρυφερά μαρουλοφυλλα για το γαρνίρισμα


Βράζουμε το ρύζι με 2 κούπες νερό και το αλάτι.Αφήνουμε να κρυώσει και το ανακατευουμε σε μπωλ με την ντοματα ,το κρεμμυδι ,τον σολομο και την κάππαρη.Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ενα βάζο με καπάκι και τα χτυπάμε να ενωθούν.Ρίχνουμε το μείγμα στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικα και τα ανακατευουμε να ενωθούν.Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγειο για 2 ώρες.
Για να σερβίρουμε την φορμάρουμε σε ειδικές φόρμες.Στρώνουμε φύλλα μαρουλιού στο πιάτο και την ξεφορμάρουμε πάνω σε αυτά.Διακοσμούμε με ντοματίνια και άνηθο.

Η συνταγή είναι της κυρίας Βέφας Αλεξιάδου απο το βιβλιαράκι "Σύγχρονη ελαφριά κουζίνα-Σαλάτες"

Την εχω φτιάξει και με γαρίδες και είναι εξίσου νοστιμη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...