Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ζουμερό κέικ λεμονιού

3 λεμόνια
265 γρ.βούτυρο
525 γρ.ζάχαρη άχνη
4 αυγά
180 γρ.αμύγδαλο σκόνη
400 γρ.αλεύρι φαρινα
2 κ.γλυκού μπαίκιν παουντερ


Βράζουμε τα λεμόνια ολόκληρα σε κατσαρόλα για μιση ώρα.Μόλις κρυώσουν τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν.Προσθέτουμε τα αυγά ενα-ένα.Ρίχνουμε τον πολτο λεμονιών χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε το αμύγδαλο,το αλευρι με το μπαικιν να γινει αφράτη ζύμη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κεικ και ψήνουμε στους 180  για 50-60 λεπτά
Διακοσμόυμε με ζάχαρη άχνη και κομφι λεμονιού

για το κομφί με φέτες λεμονιού
600 γρ.ζάχαρη
300 γρ.νερό
3 λεμόνια

σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε..Κόβουμε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες και τ αρίχνουμε μέσα..Τα αφήνουε να βράσουν μισή ωρα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απο κάτω προς τα πάνω.Τα αφήνουμε στο σιρόπι 4 ώρες πριν σερβίρουμε
η συνταγή είναι του Κ.Στέλιου Παρλιάρου(εγγύηση!)Είναι καταπληκτικό και ζουμερό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...