Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

σκαλτσούνια light της Δεσποινας


ζύμη
3 1/2 κούπες φαρινα
2 βανιλιες
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1/4 κούπας φρουκτοζη και ζαχαρινη(μισο-μισό)
1/4 κούπας λικερ πικραμυγδαλο 
1 κουτ.γλυκου σοδα διαλυμένη στο λικερ
1/4 κούπας ανθόνερο

γέμιση
1 κούπα μαρμελάδα διαιτης με φρουκτοζη
2 κούπες καρύδια ή αμυγδαλα χοντροαλεσμένα


Χτυπάμε στο μιξερ το λαδι με την φρουκτοζη.Προσθέτουμε το ανθόνερο και το λικερ με την σοδα.Κατόπιν προσθετουμε το αλευρι  λιγο λιγο αφου το έχουμε ανακατέψει με το αλάτι και τη βανιλια.
Συνεχίζουμε το χτυπημα να γινει μαλακια ζυμη.

Ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης.
Παίρνουμε κομματι ζυμης και το ανοιγουμε σε κυκλο.ι Βαζουμε ενα κουταλάκι γεμιση.Το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο πατώντας καλα τις ενώσεις.Βάζουμε τα σκαλτσουνάκια σε ταψι με χαρτι ψησιματος.Ψήνουμε στους 180 για 20-30 λεπτα.
Τα βγαζουμε.Μόλις κρυωσουν ελαφρα τα ραντιζουμε με ανθόνερο και τα  πασπαλίζουμε με μειγμα ζαχαρης αχνης -φρουκτοζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...