Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ινδοκαρυδόπιτα νηστησιμη της Δέσποινας

1 πακέτο φαρίνα + 2 κουταλάκια μπαικιν παουντερ+ 1/2 κουταλάκι αλατι
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα καρύδας ή χυμό καρύδας-ανανά έτοιμο
1 1/2 κούπα ινδοκάρυδο
2 βανιλιες
3 κουταλιές λικερ καρύδας ή ρουμι
1 κουταλάκι σοδα διαλυμένη στο ποτο

σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 ποτήρι χυμο καρυδας-ανανα
2 βανίλιες
3 κουταλιές λικερ καρύδας

εξτρα καρυδα για το πασπάλισμα

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη.Προσθέτουμε τον χυμό,το ινδοκάρυδο και το λικερ με τη σόδα.Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλευρι με το μπαικιν,αλάτι και τις βανίλιες.
Βουτυρώνουμε ενα ταψι και ριχνουμε το μειγμα.Ψήνουμε για 40 λεπτα στους 180.
Εντωμεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά εκτος απο την βανίλια και το λικερ.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το λικερ και την βανίλια.

Μόλις βγάλουμε το γλυκο απο τον φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε με το σιροπι ελαφρα χλιαρό.
Το πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...