ετοιμα να στολιστουν!Αναμεινατε....! |
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα χυμο πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
1 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
2 κουταλιές λικερ τεντουρα
4 κουταλάκια μπαικιν
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά κανελα
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι μείγμα σμυρνιο
500 γρ φαρίνα
500 γρ. φαρινα ολικής αλεσης
1 1/2 κούπα αλευρι για όλες τις χρήσεις
σε λεκανη βάζουμε τα λάδια κια τη ζάχαρη και ανακατευουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τον χυμο με διαλυμένη τη σόδα μεσα.
Ρίχνουμε το λικερ,τις βανιλιες το μπαχαρικο.
Προσθετουμε τα αλευρια ανακατεμενα με το μπαικιν σιγα σιγα να γινει ζυμη.
Βαζουμε στο ψυγειο 1 ωρα.
Κοβουμε με κουπατ.Η ζυμη τριβεται μην φοβασται ζυμωνουμε λιγο στα χερια και κοβουμε με κουπατ.
Ψηνουμε στους 180 15 λεπτα
2 σχόλια:
Γεια σας. Σ´αυτη τη συνταγη δεν καταλαβαινω ποιο ειδος λετε φαρινα και μαλιστα κ σε ολικης αλεσης.
Ευχαριστω πολυ. Καλη Χρονια
Ιωαννα Κολοκοτρωνη. Λαρισα
φαρινα ειναι αυτο που φουσκωνει μονο του και υπαρχει και ολικης αλεσης.Καλη χρονια
Δημοσίευση σχολίου