η συνταγη βασίζετε στο περιοδικό realfood Δεκεμβριου 2011.Την εκανα πέρσυ με καποιες αλλαγές και ξετρελάθηκα!Θα την επαναλάβω και φετος!
λοιπόν...
500 γρ. φαρίνα
2/3 κο΄υπας καρυδόψυχα αλεσμένη καλά
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μαστίχα σκόνη
1 κουταλάκι μαχλέπι σκόνη
2 βανιλέτες
250 γρ βούτυρο Κερκύρας
4 μεγάλα αυγά
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
4 κουταλιές λικερ κουαντρο
1/2 κούπα γάλα
βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψι.
Βάζουμε στο μιξερ τα υλικα με την σειρα που αναγράφονται
Χτυπάμε 4 λεπτά.
Αδειάζουμε στο ταψι και στρώνουμε απαλά το μείγμα με σπάτουλα.
ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτα-1 ώρα.
Διακοσμούμε με ζάχαρη αχνη ή γλάσο.
λοιπόν...
500 γρ. φαρίνα
2/3 κο΄υπας καρυδόψυχα αλεσμένη καλά
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μαστίχα σκόνη
1 κουταλάκι μαχλέπι σκόνη
2 βανιλέτες
250 γρ βούτυρο Κερκύρας
4 μεγάλα αυγά
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
4 κουταλιές λικερ κουαντρο
1/2 κούπα γάλα
βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψι.
Βάζουμε στο μιξερ τα υλικα με την σειρα που αναγράφονται
Χτυπάμε 4 λεπτά.
Αδειάζουμε στο ταψι και στρώνουμε απαλά το μείγμα με σπάτουλα.
ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτα-1 ώρα.
Διακοσμούμε με ζάχαρη αχνη ή γλάσο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου