Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

παγωτο κουραμπιες της Δέσποινας



πολύ ωραία ιδέα για ενα δροσερό γλύκισμα με τα περισσεύματα απο τους κουραμπιέδες μας!



1 ερμολ
1 ζαχαρουχο γαλα
1 εβαπορε
2 κουταλιες λικερ μαστιχας
4-5 μεγαλους κουραμπέδες κομμενους κομματάκια
αμυγδαλο φιλε για γαρνίρισμα
σιροπι βυσσινο για γαρνιρισμα ή γλυκο βυσσινο


πλα τα υλικα πρεπει να εχον μεινει στο ψυγειο για μια μερα.
Χτυπαμε το ερμολ αρκετά να αφρατεψει περιπου 10 λεπτα.
προσθέτουμε το ζαχαρουχο και χτυπαμε αλλα 3 λεπτα.
Προσθέτουμε το εβαπορε σιγα σιγά χτυπωντας και κατοπιν το λικερ.
Αδειάζουμε το μειγμα σε μπωλ και το βαζουμε μιση ωρα στην καταψυξη.
Το βγάζουμε το χτυπαμε λιγο και προσθετουμε τα κομματια του κουραμπιε.
Ανακατευουμε απαλά.
Αφηνουμε να παγωσει
Σερβιρουμε διακοσμώντας με αμυγδαλακι φιλε και σιροπι ή γλυκο βυσσινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...