Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

τιραμισου χωρις αυγα


550 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. τυρί σε κρέμα
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρ
η250 γρ. σαβουαγιάρ
2 βανίλιες
3 φλιτζανάκια καφέ εσπρέσο
1 φλιτζανάκι γάλα εβαπορέ πλήρες
1 φλιτζανάκι λικέρ αμαρετο
3 κουταλιές κακάο


Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνετε τον καφέ, το γάλα και το λικέρ. Aνακατεύετε το μείγμα και βουτάτε σε αυτό τα σαβουαγιάρ. Tα αφήνετε στην άκρη και ετοιμάζετε την κρέμα: Xτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί, την άχνη και τις βανίλιες. Mόλις δέσει η κρέμα, παίρνετε μια φόρμα που ανοίγει και ρίχνετε σε αυτή το 1/3 της. Στρώνετε από πάνω τα μισά σαβουαγιάρ. Eπαναλαμβάνετε το ίδιο, δηλαδή στρώνετε το άλλο 1/3 της κρέμας και μετά τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ. Tελειώνετε με το τελευταίο 1/3 της κρέμας σας. Kοσκινίζετε στην επιφάνεια του γλυκού το κακάο. Bάζετε το γλυκό στην ψύξη για 3-4 ώρες μέχρι να πήξει η κρέμα. Ξεκουμπώνετε τη φόρμα και σερβίρετε το γλυκό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δοκίμασα τη συνταγή και ήταν πεντανόστιμο το tiramisou!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...