1 πακέτο φαρίνα κοσκινισμένη
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα γάλα
150 γρ.κουβερτούρα
1 κουταλιά λικερ πικραμύγδαλο
λικες σταγόνες εσάνς πικραμυγδάλου
1 βανιλέτα
χτυπάμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
Ρίχνουμε τα αυγά ενα -ένα.
Προσθέτουμε το αλευρι εναλλάξ με το γάλα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρι ή φουρνο μικροκυματων.
Την προσθέτουμε στο μειγμα. Ανακατευουμε.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα.
Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα περίπου
3 σχόλια:
Με μεγάλη δυσπιστία ξεκίνησα να φτιάχνω κεϊκ με λάδι, αλλά τελικά τα λάτρεψα! Το ότι αυτό που έφτιαξες έχει και σοκολάτα μέσα, με κέρδισε αμέσως! Γεια στα χεράκια σου Δέσποινα!
Καλή και όμορφη εβδομάδα να έχεις!
Εξαιρετικό Δέσποινα!! ευχαριστούμε για την όμορφη συνταγή! Γλείφουμε και δαχτυλάκια τώρα.
Εξαιρετικό Δέσποινα!! ευχαριστούμε για την όμορφη συνταγή! Γλείφουμε και δαχτυλάκια τώρα.
Δημοσίευση σχολίου