Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

μανιταρόπιτα της Δέσποινας





1 πακέτο φύλλο κρούστας
3 κονσέρβες μανιταρια
400 γρ ζαμπόν βραστο
200 γρ.καλαμπόκι βρασμένο
1 πιπερια κιτρινη
500 γρ κιτρινα τυρια
5 αυγα
1 ποτηρι γαλα
λαδι για τα φυλλα και το σοτάρισμα


Σοτάρουμε σε τηγάνι το ζαμπόν,τα μανιτάρια το καλαμπόκι και την πιπεριά.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα τυρια και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο λαδώνοντας το και αυτό.
Συνεχίζουμε στρώνοντας τα μισα φύλλα.
Ρίχνουμε την γέμιση και απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα.
Το τελευταίο φυλλο το χαράζουμε αφου έχουμε γυρίσει τα περισσεύματα των φύλλων προς τα μέσα.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα περιχύνουμε στην επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...