Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

σοκολατόπιτα με άρωμα πικραμύγδαλο

1 1/2 ποτήρι νερού φαρινάπ
1/2 ποτηρι μαύρη ζάχαρη 
      1 κουταλάκι αρωμα πικραμυγδάλου
1/4 ποτήρι κακάο
1 1/2 κουταλακι μπέικιν
λιγο αλάτι
1/2 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κουταλιές λικερ πικραμύγδαλο
1 ποτηρι μαυρη ζαχαρη ανακατεμμένη με 1/4 ποτηριού κακάο
1  ποτήρι βραστό νερό
γλάσο

1 κουβερτούρα bitter 65% κακαο
1κουταλιά σπορέλαιο
1 κουταλιά μέλι

η συνταγή βασίζεται στην σοκολατόπιτα της κυριας Αργυρως Μπαρμπαρίγου με τις δικες μου παρεμβάσεις!!

Βάζουμε σε ένα μπόλ το φαρινάπ,τη ζάχαρη,το κακαο,τη βανίλια,  το μπέικιν, το αλάτι  και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.Στη συνέχεια ρίχνουμε το λαδι ,το αρωμα πικραμυγδαλουκαι το γάλα.Θα εχουμε ενα μείγμα σφιχτο.
Το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι νούμερο 24-25 με τη βοήθεια του κουταλιού.
Βαζουμε απο πάνω τη μαυρη  ζάχαρη που έχουμε ανακατέψει με το κακάο και πανω απο αυτό το βραστό νερό με το λικερ πικραμύγδαλο.
Ψηνουμε στους 180o για 50 λεπτα.

Για το γλάσο:Σπαμε σε κομματια την σοκολατα σε ενα πιάτο.Την βαζουμε στο φουρνακι μικροκυματων με το λαδι να
να λιώσει.Προσθέτουμε το μέλι.Γλασάρουμε αφου κρυωσει η σοκολατοπιτα.
Μπορουμε να προσθέσουμε πανω απο το γλασο τριμμενο αμυγδαλο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...