1 κουτί κακάο πικρό
2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα ζάχαρη αχνη
2 κούπες σουμάδα αναψυκτικό αραιωμένο ή 2 κούπες χυμό ανανά- καρύδα
1 σφηνάκι λικερ πικραμύγδαλο(αν β'αλουμε σουμάδα) ή λικερ καρύδα αν βάλουμε χυμό) + 4κουταλιές στο πλάσιμο
Κρατάμε στην άκρη το μισό ινδοκάρυδο.Βάζουμε σε λεκάνη τα υπόλοιπα υλικά.Ζυμώνουμε ενα μείγμα σα τριμμένο κεικ.Αν γίνει πολυ σκληρό προσθέτουμε σουμάδα ή χυμό και αν γίνει αραιό προσθέτουμε φρυγανιά επιπλέον.
Βρέχουμε τα χέρια μας στο λικερ και πλαθουμε μικρα μπαλάκια.κατοπιν τα κυλάμε στο ινδοκάρυδο και τα βάζουμε σε καραμελόχαρτα.
6 σχόλια:
Αχ βρε Δεσποινα δεν αγαπώ την καρύδα αλλά φαινονται τόσο λαχταριστά! Ηθελα να σου πω οτι εφτιαξα το παγωτο καιμάκι μέσα απο ποστ σου που βρηκα στο facebook και εγινε φανταστικό! Εφτιαξα προχθές εκμεκ παγωτό χρησιμοποιώντας την δική σου συνταγη για το παγωτό.
Ευχαριστώ Δέσποινα!
χαιρομαι Eri μου που απολαυσες τις συνταγες μου!Μμμ,,,Αντι για καρυδα γιατι δεν τα αντικαθιστας με καρυδια ή αμυγδαλα;Το ιδιο νοστιμα θα ειναι!
Λες να τα δοκιμάσω έτσι? ισως το προσπαθήσω! Να εισαι καλα Δεσποινα, το μπλογκ σου ειναι το αγαπημένο μου.
Εισαι χαρισματικός άνθρωπος, Φιλάκια
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ . ΕΓΩ ΤΟΣΚΑΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΗΡΘΑ ΝΑ ΤΣΙΜΠΙΣΩ ΚΑΤΙ. ΕΙΜΑΙ Η ΕΦΗ.
γεια σου Εφη μου!οτι θες σε κερναω!!!!!!!!
Δεσποινα, στο παρακάτω link σε περιμένουν δυο βραβειάκια.
http://eri-captaincook.blogspot.com/p/tell-me-something-about-you-awards.html
Δημοσίευση σχολίου