2 κούπες σπορέλαιο
4 κουπες ζάχαρη ή φρουκτόζη
1 κούπα κακάο αγλυκο
2 κούπες καφε γαλλικο αρωματικο ή 2 κουπες χυμο πορτοκάλι
4 κούπες φαρινα
1 κουπα λικερ καφε ή λικερ πορτοκαλι
2 βανιλιες ή ξυσμα πορτοκαλιου
2 κουταλάκια σοδα διαλυμενα στο ποτο
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το σπορέλαιο,ζάχαρη,κακαο και τον καφε ή τον χυμο.Κραταμε απο το υλικο τρεις κουπες στην ακρη.
Χτυπαμε στο μιξερ το αλευρι,λικερ με την σοδα,βανιλια ή ξυσμα και το υπόλοιπο υλικο απο την κατσαρόλα.
Το ρίχνουμε σε λαδωμενο ταψακι και ψήνουμε στους 180 για 20-30 λεπτα.
Μόλις το βγάλουμε το χαράζουμε σε κομάτια και το τρυπάμε παντου με καλαμακι.Ρίχνουμε όλο το υλικο που κρατήσαμε προηγουμένως.
Διακοσμούμε με γλυκα κουταλιου σε κομματάκια
2 σχόλια:
ουαου...κανω κι εγω μια παρομοια της αργυρως...πορτοκαλοπιτα την ελεγε,μα σοκολατοπιτα ειναι
ειναι τελεια δοκομασε τη!
Δημοσίευση σχολίου