στην φωτο δεν εχει σιροπιαστεί αλλα είναι ελαφρύ και αφράτο!! |
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο
400 γρ.φαρινα
4 αυγά
1 1/2 κούπα γιαούρτι
2 κουταλιές λικερ μαστίχας ή ούζο
2 βανιλέτες με αρωμα μαστιχας
1 κουταλάκι σόδα
1κουταλάκι κοφτο μαστιχα σκόνη
σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
3κουταλιές λικερ μαστίχα
χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε εναλλάξ κρόκους και γιαούρτι.
Διαλύουμε την σόδα στο λικερ και την προσθέτουμε.
Προσθέτουμε βανιλέτες και μαστίχα.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλευρι κοσκινισμένο.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ανακατευουμε στο μειγμα απαλα.
Βουτυρώνουμε ταψακι βαζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα.
Μολις ψηθεί αφηνουμε να γίνει χλιαρό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 3 λεπτά απο το σημειο βρασμού.
Με καλαμάκι τρυπάμε σε διάφορα σημεια το κεικ και ρίχνουμε το σιρόπι καυτό.
στην φωτο δεν εχει σιροπιαστεί αλλα είναι ελαφρύ και αφράτο!!
2 σχόλια:
φαίνεται νοστιμότατη η γιαουρτοπιτα!!!
Anastasia μου δοκιμασε τη ειναι τελεια!!!
Δημοσίευση σχολίου